Persoonlijk, betrokken & dichtbij
Kwaliteit, service & deskundigheid
Pakketreizen, Maatwerk reizen
Betrouwbaar, ANVR, SGR, Calamiteitenfonds!
ANVR
SGR
SGRZ
Calamiteitenfonds
Tenerife

Vier vakantie in een oase van luxe op Tenerife

Geschreven door TravelXL_marketing

Vier vakantie in een oase van luxe op Tenerife

Vakantie vieren in een oase van luxe kan prima op Tenerife. Er zijn prachtige vier- en vijfsterrenhotels en luxe resorts te vinden. Maar het aanbod is veel breder. Er zijn ook charmante boetiekhotels en landelijke huisjes (casa rurales) omgeven door een spectaculair landschap. Of wat denk je van een exclusieve villa met eigen butlerservice en privézwembad? De meeste villa’s bevinden zich aan de zuidelijke kust in een rustige omgeving en zijn omringd door tuinen. Verwen jezelf met een dagje shoppen, ga lekker naar de spa of huur een privécatamaran om dolfijnen te spotten. Tenerife zorgt altijd voor unieke ervaringen!

Genieten op zee

Wat is er mooier dan zeilen op de azuurblauwe Atlantische Oceaan. De kust bij Tenerife is een uitstekend vaargebied om het gehele jaar door te zeilen. Vooral in de winter is het de beste plek van Europa om te zeilen. Het zeewater is standaard rond de twintig graden en er zijn heel veel mooie plekjes te bezoeken. De zee is hier kalm en de bemanning van je (luxe) jacht brengt je waar je maar wilt. Terwijl je aan een cocktail nipt of op het dek van de zon geniet, kun je walvissen en dolfijnen spotten. Wat een geweldige ervaring! Na het varen over open water, ga je voor anker in een rustige baai waar je kunt zwemmen en genieten van een hapje en drankje. 

 

 

Wellness & Spa

Tenerife beschikt over prachtige spacentra waar je lichaam en geest helemaal tot rust komt. Geniet van de jacuzzi, sauna, Turks stoombad of een ontspannende massage. Maar wat dacht je van een chocolade-masker; voedend en ontspannend tegelijkertijd. Of ga voor een body wrap met algen. De zee van Tenerife is er rijk aan en ze hebben veel positieve eigenschappen. Ze maken de huid schoon en zacht en bevatten veel antioxidanten. Een behandeling met vulkanische stenen is ook mogelijk. De therapie bestaat eruit warme stenen te plaatsen op energiepunten van het lichaam. Het ontspant de spieren, helpt je lichaam te ontgiften en verdrijft rugpijn. Of wat dacht je van yoga bij zonsondergang of een bostherapie in de eeuwenoude laurierbossen. Tenslotte beschikt Tenerife over tal van tropische vruchten met gezonde eigenschappen. Ze zitten vol vitamines, zijn een bron van antioxidanten, rijk aan vezels en vormen vaak de basis van een gezichtspeeling. Je komt als herboren terug!

 

 

Shop till you drop 

Tenerife heeft vele winkelcentra met modewinkels van exclusieve merken, leuke boetieks, parfumerieën en juwelierszaken waar je uren kunt doorbrengen. En het fijne is dat de BTW hier lager is dus je betaalt heel wat minder voor hetzelfde. Uiteraard is er de luxe warenhuisketen El Corte Inglés. In hun Tres de Mayo warenhuis in Santa Cruz vind je de collecties van de meest exclusieve Spaanse ontwerpers. En je kan je zelfs laten assisteren door een personal shopper. Hou je meer van markten? Je vindt op Tenerife verschillende soorten markten. Uiteraard heb je de wekelijkse toeristenmarkten, maar er zijn ook vlooienmarkten; een must als je nog een leuk souvenir zoekt. En dan zijn er nog de gezellige lokale boerenmarkten. In de verschillende kramen worden lokale groenten, heerlijk ruikend fruit, verse en gedroogde kruiden, wijn en verse vis en vlees aangeboden. Tevens vind je er ambachtelijke producten die nog steeds volgens traditionele methoden bereid worden zoals gebak, kaas en honing. Geniet van de kleuren en geuren op de markten!

 

 

Paradijs voor golfliefhebbers

Tenerife is een paradijs voor golfliefhebbers! Het uitzonderlijk goede klimaat staat garant voor onvergelijkbaar golfplezier. Wat is er nu mooier dan golfen met uitzicht op de zee of wandelen op vers gemaaid gras met El Teide op de achtergrond. Verdeeld over het noorden en zuiden van het eiland vind je negen golfbanen. Elke baan bied je een compleet andere manier om van deze sport te genieten. Vanaf de zeer uitdagende baan van Abama golf heb je zelfs een fantastisch uitzicht op het eiland La Gomera. En Buenavista Golf in het noorden is gebouwd boven enkele spectaculaire kliffen en wordt omringd door het indrukwekkende natuurpark Teno. Daarnaast is er een ruim aanbod aan luxe hotels die allerlei gespecialiseerde diensten bieden en kun je ter plaatse materiaal huren. De oudste golfbaan van Tenerife is de Real Club de Golf de Tenerife, een in 1932 opgerichte ledenbaan die doordeweeks open is voor bezoekers. De eerste pay-and-play golfbaan op Tenerife was Golf del Sur en dateert uit 1987. Het is een prachtige baan omgeven door vele palmbomen en met een prachtig uitzicht over de oceaan en bij helder weer kun je zelfs de Teide zien. 

 

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. TravelXL biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

Copyright TravelXL 2022 | Inloggen