Persoonlijk, betrokken & dichtbij
Kwaliteit, service & deskundigheid
Pakketreizen, Maatwerk reizen
Betrouwbaar, ANVR, SGR, Calamiteitenfonds!
ANVR
SGR
SGRZ
Calamiteitenfonds
Oman

Het best bewaarde geheim van Arabië heeft een naam, Oman

Geschreven door TravelXL_marketing

Het best bewaarde geheim van Arabië heeft een naam, Oman.

Kijkende naar de snel moderniserende golfstaten vormt Oman een rustige uitzondering. In Oman tref je geen wolkenkrabbers, pretparken, of racecircuits. Oman blijft trouw aan zichzelf en is daarmee het meest authentieke land van het Arabisch schiereiland.

Muscat

In Muscat ontbreekt het aan moderne hoogbouw, het meest indrukwekkende gebouw in de hoofdstad van Oman is de Grote Sultan Qaboes Moskee. De vele marmeren vertrekken doen je ogen duizelen. De Muttrah soukh combineert de traditionele markt met kramen gevuld met souvenirs. Stap ook eens aan boord van een traditionele ‘dhow’ boot en vaar met de gastvrije Omani een stuk langs de kust. Grote kans dat je onderweg dolfijnen of schildpadden spot. De vele luxe strandresorts en meerdere golfbanen maken van Muscat ook een relaxed begin of einde van een reis door Oman.

 

Nizwa

In Nizwa wacht de authentieke geitenmarkt op je. Iedere vrijdag verhandelen de Omani er koeien, kamelen en zoals de naam van de markt reeds verraad, geiten. Nizwa is meer dan geiten.  De naastgelegen soukh en het Nizwa fort maken dat deze plaats ook op andere dagen een bezoek meer dan waard is. De stad is omringd door dadelplantages en geeft prachtig uitzicht op het Hajar gebergte. Net buiten de stad vind je het moderne en interactieve “Oman across ages museum” waar je het land nog beter leert kennen.

 

Sharqiyah Sands Woestijn

De bekendste woestijn van het land, de Sharqiyah woestijn, is ook wel bekend onder de naam ‘Wahiba Sands’. Het oranjerode woestijnlandschap leent zich perfect voor ‘dunebashing’. Met een 4x4 aangedreven jeep bedwing je de hoge zandduinen. Zorg dat je op tijd het hoogste punt bereikt, de zon in het zand zien zakken en de heldere sterrenhemel zijn hoogtepunten van je reis.

 

Ruige bergen met groene valleien

Voor een sportieve uitdaging trek je eropuit voor een wandeling in het Jebel Akhbar gebergte. Geniet van de uitzichten over de “Grand Canyon” van Oman en maak kennis met de lokale bevolking die werkt op de landbouwterrassen. De regen die regelmatig valt in de bergen stroomt door eeuwenoude irrigatiekanalen (Falaj) naar beneden en zorgt voor groene linten over de bergen. Ze eindigen in enorme dadelplantages aan de voet van de bergen.

 

Van luxe resorts tot knusse guesthouses

In Oman kun je je helemaal onderdompelen in luxe met prachtige resorts zoals het Anantara, Alila en The Chedi. Wil je het authentieke Oman beleven, slaap dan in een knus maar modern guesthouse. Er zijn ook hele goede middenklasse hotels met rooftop pools met prachtig uitzicht over de stad. Zo is het met elk budget mogelijk om naar Oman te reizen.

Oman

 

Neem voor meer informatie contact op met jouw persoonlijke reisadviseur. Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. TravelXL biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. 

 

Copyright TravelXL 2022 | Inloggen