Kwaliteit, service & deskundigheid
60+ verkooppunten
Laagste prijsgarantie
ANVR
SGR
SGRZ
Calamiteitenfonds
Great Ocean Road

Great Ocean Road

Geschreven door TravelXL_marketing

Volg de Great Ocean Road tijdens uw rondreis

De rit langs de westkust van Victoria behoort tot een van de unieke belevenissen in Australië. Niet zonder reden wordt de Great Ocean Road beschreven als één van de mooiste kustwegen ter wereld. De weg - met een lengte van ca. 240 km - ligt tussen de steden Torquay (aan de oostkant) en Warrnambool (aan de westkant) en is goed te combineren met een langere reis door Australië.

 

Overzicht:

  • Reisschema:

    Melbourne - Apollo Bay (Great Ocean Road) - Port Fairy - Halls Gap (Grampians) - Adelaide

  • Reisduur:

    5 dagen / 4 nachten

  • Reissom:

    Prijs is op aanvraag

  • Reisperiode:

    oktober - maart (maar hele jaar mogelijk)

     

Highlights:

✓ Indrukwekkende route langs steile kliffen en verlaten stranden

✓ Beroemde rotsformaties 'Twelve Apostles'

✓ Wildlife spotten

✓ Wandelen door Grampians National Park


In 1919 werd begonnen met de aanleg van de Great Ocean Road door soldaten die van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) terugkwamen. Ze bouwden eraan tot 1932. De Great Ocean Road werd gewijd aan de slachtoffers van de oorlog en is daarmee het grootste oorlogsmonument voor slachtoffers uit de Eerste Wereldoorlog.

De weg wordt veel gebruikt door toeristen die het Port Campbell National Park, het Cape Otway National Park en de verder westelijk gelegen adembenemende keten van steile rotskliffen willen bezoeken. Van regenwouden en rivieren tot oude vulkanen en verweerde kustlijnen. De Great Ocean Road heeft afwisselde natuur in petto.

Langs de weg zijn talloze parkeerplaatsen en scenic look outs aangelegd. Voor een deel voert de route door het regenwouden van het Cape Otway National Park.

 

De Great Ocean Road vormt een reis door de geschiedenis van de vissersdorpen en zeehavens aan de zuidwestkust van Victoria. U kunt de Great Ocean Road op uw gemak per huurauto verkennen en her en der wandeltochten maken en genieten van het uitzicht.

Wil je ook jouw andere zintuigen eens prikkelen? De landschappen van de Great Ocean Road zullen je zeker het water in de mond doen lopen met heerlijke verse, plaatselijke producten, uitstekende restaurants en geweldige wijngebieden. Ga naar de bron van de verrukkelijke plaatselijke delicatessen. Voor zeevis loop je in een willekeurig stadje de trappen af naar de werf. De visserscoöperaties in Lorne en Apollo Bay mag je zeker niet missen. Proef goddelijke bessen op de boerderijen in Colac, Heywood, Gellibrand en Deans Marsh. Of als je van gourmetkaas houdt, bezoek je de delicatessenwinkel in Allansford, Timboon en Cooriemungle. Wijnmakerijen in koele klimaten vind je overal langs de Great Ocean Road, dus las gerust een pauze in in Colac, Apollo Bay, Timboon, Geelong en Henty. Je kunt overal in de streek ook genieten van de culinaire hoogstandjes en de warme gastvrijheid in de restaurants, cafés en tearooms.

 

Accommodaties op de Great Ocean Road

 

 

 


 

BENIEUWD?

Heb jij interesse in een rondreis door Australië? Bel of mail ons voor de mogelijkheden.

Copyright TravelXL 2022 | Inloggen