Kwaliteit, service & deskundigheid
60+ verkooppunten
Laagste prijsgarantie
ANVR
SGR
SGRZ
Calamiteitenfonds
Marokko

Een sprookje van 1001-nacht in Marokko

Geschreven door TravelXL_marketing

Een sprookje van 1001-nacht in Marokko

Met een reis door Marokko waan je jezelf in een geheel andere wereld. Beland in een sprookje van 1001-nacht tijdens een bezoek aan de vier Koningssteden Marrakech, Rabat, Meknès en Fez of verken de veelzijdige landschappen. Woestijnen, ruige bergen en door palmbomen bedekte valleien, Marokko heeft het allemaal. Ga in een jeep de zonsondergang tegemoet en wandel door de blauwgekleurde medina in Chefchaouen. Lees snel verder voor meer informatie over dit prachtige land! 

Bewonder Ouarzazate
Ouarzazate is een stad in het zuiden van Marokko aan de rand van de Sahara-woestijn. Het staat bekend om zijn prachtige woestijnlandschap en het is tevens de plek waar verschillende Hollywood-films zijn opgenomen, zoals Game of Thrones, Gladiator en Star Wars. Verder is deze stad bekend om de Marathon des Sables, welke wordt gehouden in maart of april en waarbij de lopers pas een dag van te voren de route te horen krijgen. Wanneer je Ouarzazate bezoekt mag Ait Ben Haddou niet ontbreken. Deze nederzetting is een van de best bewaarde voorbeelden van de Marokkaanse architectuur uit de 18e eeuw.

Stedentrip naar het sprookjesachtige Marrakech
Na slechts 3,5 uur vliegen kom je aan in Marrakech, ook wel de 'Parel van de Atlas' genoemd. Met aangename temperaturen dwaal je door de oude Medina en ontdek je een van de vele pleinen zoals het Djemaa el Fna plein waar kleurrijke en lokale producten worden verkocht. Breng een bezoek aan een van de luxe hammams of het Bahia Paleis en maak een avontuurlijke excursie naar het Atlasgebergte.

De traditionele hamam
De typische wellness behandeling in Marokko blijft natuurlijk de traditionele hamam. Het is een heel ritueel waarbij geschrobd en ingezeept wordt met lokale producten zoals hassoul, henna, zwarte zeep, rozenwater, kruiden, groene klei en scrub. De traditionele hamam is een gelegenheid om je huid diep te exfoliëren en tegelijkertijd een moment van ontspanning en welzijn te bieden. 

Uniek hotel aan de voet van het Atlasgebergte
Dit prachtige vijfsterrenhotel is gelegen in het uitgestrekte Atlasgebergte en is de perfecte plek voor rust en ontspanning. De 18 suites en tien luxueuze tenten hebben een Marokkaanse inrichting en sommige beschikken over een 360° uitzicht over de vallei of hebben een privé-hottub. Het hotel is gebouwd als een Marokkaanse kashba en biedt een infinitypool, een hammam spa, meerdere tennisbanen en aangelegde tuinen. Volg een traditionele Marokkaanse kookcursus, trek de bergen in of maak een dagtrip naar Marrakesh. 

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. TravelXL biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

Copyright TravelXL 2022 | Inloggen